Allt om lotto och
utlottningar!

Lottovarianter

Förutom det svenska traditionella lottot så finns det sedan 90-talet än mängd olika lottovarianter som du kan spela online. Läs vidare för mer information om varianter inom utlottning och lottospel. Det kan göra att du finner ett nytt sätt att spela som blir din favorit.

Traditionell svensk lotto

I det traditionella lottot i Sverige finns det Lotto 1, Lotto 2 och du kan även välja tilläggsnummer och vara med på vinstchanser på Joker och Drömvinsten. Du ska ha 7 rätt av 35 nummer för att vinna på utlottningen. Det är två dragningar i veckan i detta lottot. Du kan spela denna lottovariant antingen via nätet eller via ett spelombud.

EuroJackpot

EuroJackpot där du väljer ut fem nummer från 1 till 50 och sen väljer du två stjärnnummer. I detta spel är det dragningar varje fredag. I EuroJackpot kan du spela från 14 olika länder och dragningen görs i Finland. Om du vill vinna stort finns det, precis som i namnet, en jackpottvinst här.

Euromillions

Om du vill spela på Euromillions behöver du välja fem nummer och två stjärnnummer. Likt EuroJackpot varianten av lotto. Dragningarna är två gånger i veckan och skapar en bro av spänning. I detta spel finns det massor av spelare från tio olika länder. Du kan där träffa på någon ny och trevlig!

Powerballs

Powerballs från USA där dragningarna sker två gånger i veckan. Du kan spela online från Sverige och vara med om vinstchanser på väldens största jackpottar. I detta lotto behöver du inte ha alla rätt för att vinna utan det erbjuds nio olika vinstnivåer i spelet.

MegaMillions

MegaMillions också detta från USA och även här med två dragningar i veckan. I spelet finns nio vinstnivåer. Den här varianter är kanske inte så vanlig i Sverige men via internet finns allt tillgängligt. Det är en av de största fördelarna med att logga in på internet och spela, då möjligtvis MegaMillions.

WorldsMillions

WorldMillions i detta spel erbjuds världens högsta garanterade jackpottar. Dragningarna är två dagar i veckan. Du ska matcha åtta nummer och matchar du dem i rätt följd så vinner du jackpotten. Men det finns även andra vinstchanser i spelet. Numren som du väljer kan ingen annan välja det innebär att om du vinner så delar du inte jackpotten med någon annan.

Cash4Life

Cash4Life här är första vinsten att du vinner 10.000 kronor om dagen resten av livet. Andra priset är 10.000 kronor i månaden livet ut. Dragningar i spelet görs två dagar i veckan. Du ska välja fem nummer från 1 till 60 och en cashboll från 1 till 4. Det här är ett spel för personen med stora förhoppningar om drömlivet.

SuperenaLotto

Superenalotto är Italiens stora lotteri med dragningar hela tre gånger i veckan. Jackpottarna kan bli stora då det inte finns några tak för jackpotten. För att vinna jackpotten ska du ha totalt sex rätt. Det finns flera vinstklasser i detta spelet.

Mini Lotto

MINI lotto är ett polskt lotto där det kostar fyra kronor att spela och du kan vinna över 700.000 kronor på jackpot. I denna variant är det dragning sex dagar i veckan så här behöver du inte vänta på resultatet. Det finns ingen växande jackpot och vinsterna är fasta. Detta passar dem som inte vill vänta för länge på spelresultat och de som vill ha en tydlig bild av vinstsummorna.

Keno 24/7

I lottospelet Keno 24/7 kan du vinna var fjärde minut det vill säga 360 gånger om dagen. I varje dragning finns en jackpot med 100 miljoner. Här ska du välja 10 nummer från 1 till 80. I Keno 24/7 finns det 37 olika vinstchanser.  Det är ett spel för den som älskar spänning på spänning och självklart stora vinstchanser.

KeNow

I detta lotto kan du varje dag vinna var fjärde minut. I KeNow finns det 15 chanser till vinst varje timme. Varje dragning har du chansen att vinna jackpot på upp till 10 miljoner kronor. Du ska välja mellan 1 och 10 nummer men för att vinna jackpott måste du välja 10 nummer. Det finns flera olika vinstchanser.

Quina lotto

Testa Quina Lotto som drivs av Brasiliens riksbank. Dragningarna är sex dagar i veckan och en rad kostar ynka 10 kronor. Du väljer fem nummer från 1 till 80 och du måste ha fem rätt för att vinna jackpotten. I detta spelet finns fyra olika vinstnivåer.

Söndags lotto

Spaniens lotto kallas Söndags Lotto för svenska öron, där dragningarna görs varje söndag. Spelet är enkelt och billigt att spela. Du väljer fem nummer från 1 till 54 och sedan väljer du ett tilläggsnummer från 0 till 9. Sex rätt ger miljonvinst och jackpotten börjar växa vid 50 miljoner kronor.

OZ Lotto

En annan variant som finns tillgängliga är OZ lotto. Denna utlottning har dragningar på måndagar och onsdagar. Detta är ett lotto från Australien och jackpotten ligger på minst 30 miljoner kronor. Det finns sex olika vinstnivåer i spelet. I varje dragning så dras sex vanliga nummer och två tilläggsnummer, om du har sex rätt så vinner du minst 8 miljoner kronor.

Välj din favorit

Dessa nämnda lottovarianter är bara några av många. Det finns andra lotto från andra länder med så som Irland, Polen, Österrike, Frankrike, Spanien, Hongkong med flera. Beroende på antal dragningar, vinstchanser och vinstsummor så finns det något lottospel för alla. Välj det som du tycker mest om och som passar dig i stil. Med så här många valmöjligheter behöver du inte nöja dig med bara en lottovariant. Testa fler och prova dig fram försiktigt för att hitta det bästa för dig.